För ett år sedan skickade jag in min ansökan om att få gå på svenska skolan i London. Idag ett år senare, är det just här som jag befinner mig. Jag är så extremt glad över att jag tog chansen att åka till London. Att få träffa så många underbara människor och att få uppleva London som en Londonbo är ett minne för livet. 

 

Just nu är ansökningen om läsåret 2016/2017 öppen och är det till och med 6 mars och om ni funderar på att söka in så ska ni inte tveka, gör det! För du kommer inte att ångra dig. 

Folk från olika städer söker in på skolan på olika sätt. Det finns folk från Halmstad som går på skolan en termin (höstterminen) och folk på Polhemskolan i Lund som går på skolan under vårterminen. Dessa söker då in genom deras skola som har ett viss antal platser och exakt hur den ansökningen går till vet jag inte. 

 

Det finns även en skola i Laholm som har samarbete med svenska skolan och då har ett viss antal personer som får åka iväg och den ansökningen sker då genom skolan och sist så vet jag även att en skola i Ulricehamn har två platser att erbjuda varje år. 

 

Men om man som mig inte gick på någon av dessa skolor så får man ansöka på egen hand, vilket är dyrare. Innan jag sökte in åkte jag och min pappa upp till Göteborg för att gå på ett informationsmöte. Detta rekommenderar jag verkligen er att gå på, i år är det i Lund, Göteborg och Stockholm (när det är kan ni hitta på deras hemsida). Sedan var det då dags för själva ansökan som bestod av ett personligt brev, läraromdöme och betyg. Allt detta vävs ihop när de väljer ut elever så det är inte bara betygen som räknas!
Förra påsken kom sedan beskedet om att jag hade kommit in. 

 

 

Om ni är intresserade att kanske söka till svenska skolan i London så tycker jag absolut att ni borde kolla in deras hemsida: http://www.swedishschool.org.uk